Saturday, July 30, 2011

Konkurs za najbolji medijski prilog o EU

Autor: Beta

Beograd - Konkurs za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija u Srbiji raspisan je juce i trajace do 1. decembra ove godine. Na konkursu mogu ucestvovati novinari ciji su radovi objavljeni od 1. januara do 1. decembra 2011, a nagrada za pobednike je put u Brisel. Teme radova trebalo bi da budu evropske integracije ili proces stabilizacije i pridruživanja Srbije EU i njihov uticaj na svakodnevni život gradana Srbije.

Ocenjivace se prilozi u 10 kategorija - najbolji televizijski, radijski i novinski izveštaj, najbolji prilog na lokalnom mediju, zatim u oblasti malih i srednjih preduzeca, najbolji prilog objavljen na internetu, kao i studentski rad objavljen u štampanom ili elektronskom mediju. Nagrade ce biti dodeljene i u kategorijama najbolji prilog o projektu realizovanom u Srbiji koji je finansirala EU, najbolji interaktivni medijski sadržaj i najbolja stranica na društvenim mrežama.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer je ocenio da su novi mediji, internet i socijalne mreže, postali važan izvor informacija gradana Srbije o EU. Dežer je na konferenciji za novinare naglasio da je cilj konkursa, koji su raspisali Delegacija EU u Srbiji, Kancelarija za evropske integracije i Erste banka da se što veci broj ljudi informiše o EU.

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delevic je kazala da više gradana Srbije podržava sprovodenje reformi nego samo clanstvo u EU, dodajuci da je bitno da razumeju koje su obaveze na tom putu.


View the original article here

No comments:

Post a Comment